Vispannetje 'Jeroen'
Fairly difficult
Fairly expensive
Vispannetje à la Jerre.

Share This Recipe

Category: Main category Fish dishes Sole Salmon Jeroen Meus
Seasons
Cuisine Type Belgian

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

200 g Zalmfilet
200 g Noordzee Tongfilet
200 g handgepelde Noordzeegarnalen (grijze garnalen)
4 dl Visfumet
75 g Boter
75 g Bloem
5 cl Witte Wijn
4 dl Room
125 g Parijse Champignons
150 g Emmental kaasen/of Gruyère
Peper en zout

Vispannetje 'Jeroen' Directions

    • Pocheer de vissoorten halfgaar in de visfumet. Haal ze uit de fumet en bewaar ze.
    • Smelt de boter en roer er de bloem door tot een blonde roux. Giet de visfumet over de warme roux en laat al roerend alles indikken.
    • Stoof de champignons in een beetje boter voeg ze bij de saus. Voeg de witte wijn en de room toe. Laat de saus tot de helft inkoken en breng op smaak met peper en zout.
    • Haal de saus van het vuur en meng er de gemalen kaas en de garnalen onder.
     
    • Schik de visblokjes in een vuurvast schoteltje en overgiet ze met de saus. Strooi er nog wat gemalen kaas over en laat gratineren in een voorverwarmde oven van 200 graden.
    • Afwerken met wat gehakte peterselie.
    • Serveren met stokbrood of puree.

Recipe notes

 Lekker met een stukje vers brood, of een puree.

Be the first to post a review

Share This Recipe