Vispannetje 'Jeroen'(Uitgelichte Chef Jeroen Meus)
Categorie: | Hoofdcategorie Visgerechten Tong / Slibtong Zalm Jeroen Meus |
Seizoenen | |
Keuken type | Belgisch |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingrediënten
200 g Zalmfilet |
200 g Noordzee Tongfilet |
200 g handgepelde Noordzeegarnalen (grijze garnalen) |
4 dl Visfumet |
75 g Boter |
75 g Bloem |
5 cl Witte Wijn |
4 dl Room |
125 g Parijse Champignons |
150 g Emmental kaasen/of Gruyère |
Peper en zout |
Vispannetje 'Jeroen' Aanwijzingen
- Pocheer de vissoorten halfgaar in de visfumet. Haal ze uit de fumet en bewaar ze.
- Smelt de boter en roer er de bloem door tot een blonde roux. Giet de visfumet over de warme roux en laat al roerend alles indikken.
- Stoof de champignons in een beetje boter voeg ze bij de saus. Voeg de witte wijn en de room toe. Laat de saus tot de helft inkoken en breng op smaak met peper en zout.
- Haal de saus van het vuur en meng er de gemalen kaas en de garnalen onder.
- Schik de visblokjes in een vuurvast schoteltje en overgiet ze met de saus. Strooi er nog wat gemalen kaas over en laat gratineren in een voorverwarmde oven van 200 graden.
- Afwerken met wat gehakte peterselie.
- Serveren met stokbrood of puree.
Recept notities
Lekker met een stukje vers brood, of een puree.