Vol au Vent 'Jeroen'
Easy
Cheap
Vol au vent door Jeroen Meus

Share This Recipe

Category: Main course Chicken Lunch Jeroen Meus
Seasons
Cuisine Type Belgian
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

De Kip

1 stuk(s) Grote Wortel
1 stuk(s) Ui
1 stuk(s) Prei
1 stuk(s) Soepkip
Tijm & Laurier
1 1/2 dl Water

De balletjes

250 g gehakt (Kip of gemengd)
1 el Broodkruim
1 stuk(s) Ei
Peper en zout
250 g Champignons

De saus

100 g vetstof
100 g Bloem
1 L Kippenbouillon
1 1/2 dl Room
2 el Madeira
1/2 stuk(s) Citroensap

Vol au Vent 'Jeroen' Directions

    • Kook de kip gaar met ingrediënten
    • Haal ze van het been en van het vel, hou de bouillon bij.
    • Meng het gehakt met het broodkruim, het ei en peper en zout.
    • Maak kleine vleesballetjes van het gehakt en de andere ingrediënten
    • Wrijf de champignons schoon en bak ze gaar in een weinig vetstof met een beetje look.
    • Kruid ze met peper en zout.
    •  
    • Smelt de vetstof met de bloem tot een roux.
    • Giet er al roerend de kippenbouillon en de room op totdat die ingedikt is.
    • Doe er de balletjes bij, kippenwit en champignons roer er de madera en citroensap onder.
    • Zet het vuur af, een deksel op de pot en maak ondertussen het vidékoekjes warm.
    • Serveer in een klassiek vidékoekje en versier met een beetje tuinkers.

Recipe notes

 

Be the first to post a review

Share This Recipe