Vol au Vent 'Jeroen'(Featured Chef Jeroen Meus)
Category: | Main course Chicken Lunch Jeroen Meus |
Seasons | |
Cuisine Type | Belgian |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
De Kip
1 stuk(s) Grote Wortel |
1 stuk(s) Ui |
1 stuk(s) Prei |
1 stuk(s) Soepkip |
Tijm & Laurier |
1 1/2 dl Water |
De balletjes
250 g gehakt (Kip of gemengd) |
1 el Broodkruim |
1 stuk(s) Ei |
Peper en zout |
250 g Champignons |
De saus
100 g vetstof |
100 g Bloem |
1 L Kippenbouillon |
1 1/2 dl Room |
2 el Madeira |
1/2 stuk(s) Citroensap |
Vol au Vent 'Jeroen' Directions
- Kook de kip gaar met ingrediënten
- Haal ze van het been en van het vel, hou de bouillon bij.
- Meng het gehakt met het broodkruim, het ei en peper en zout.
- Maak kleine vleesballetjes van het gehakt en de andere ingrediënten
- Wrijf de champignons schoon en bak ze gaar in een weinig vetstof met een beetje look.
- Kruid ze met peper en zout.
- Smelt de vetstof met de bloem tot een roux.
- Giet er al roerend de kippenbouillon en de room op totdat die ingedikt is.
- Doe er de balletjes bij, kippenwit en champignons roer er de madera en citroensap onder.
- Zet het vuur af, een deksel op de pot en maak ondertussen het vidékoekjes warm.
- Serveer in een klassiek vidékoekje en versier met een beetje tuinkers.