Winterminestrone(Featured Chef Hans @ DeKookbijbel)
Cook
Wait
1d
Gallery
Category: | Soup Hans @ DeKookbijbel.be Lunch |
Seasons | |
Cuisine Type | Italian |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingrediënten
200 g Witte bonen |
2 el Olijfolie |
1 Venkel, fijngesneden |
2 teentje(s) Knoflook, geperst |
100 g Pancetta, in stukjes |
2 Wortele, geschraapt en in blokjes |
2 Aardappelen, geschild en in blokjes |
800 g Tomatenblokjes uit blik |
25 cl Rode Wijn |
1 L Kippenbouillon |
1 Laurierblad |
2 Courgettes, in blokjes |
150 g Vermicelle |
100 g Kool, fijngesneden |
150 g Doperwten |
Parmezaanse kaas |
Winterminestrone Directions
- Doe de witte bonen in een grote kom met water en laat een nacht weken.
- Giet ze 's anderendaags af en spoel ze met koud water.
Doe ze in een grote kookpot met water en breng ze aan de kook.
Kook ze een 50 minuten en giet ze dan af. - Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de venkel 5 min op middelhoog vuur.
Voeg dan de knoflook, pancetta, wortelen, selderij en aardappelen toe.
Stoof alles 15 min onder een deksel. Schep het mengsel af en toe om. - Voeg de tomatenblokjes, de rode wijn, bouillon en laurierblad .toe.
Breng het geheel aan de kook en zet het vuur dan zachter. - Voeg de courgettes toe als het mengsel zachtjes pruttelt.
Kook de soep nog zachtjes 15 min. - Voeg de vermicelli en de bonen toe en laat nog 5 min op hè vuur.
Voeg de kook en erwtjes toe. - Schep de minestrone in diepe borden zodra deze laatste groenten gaar zijn.z
- Bestrooi met parmezaanse kaas en serveer meteen.
Recipe notes
Nutrition facts
diet vegetarian Vegan
Per Serving