Winterminestrone
Vrij moeilijk
Vrij goedkoop

Heerlijke wintersoep boordevol groenten.

 
Kook

Klaar in

1d

Deel dit recept

Categorie: Soep Hans @ DeKookbijbel.be Lunch
Seizoenen
Keuken type Italiaans
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

200 g Witte bonen
2 el Olijfolie
1 Venkel, fijngesneden
2 teentje(s) Knoflook, geperst
100 g Pancetta, in stukjes
2 Wortele, geschraapt en in blokjes
2 Aardappelen, geschild en in blokjes
800 g Tomatenblokjes uit blik
25 cl Rode Wijn
1 L Kippenbouillon
1 Laurierblad
2 Courgettes, in blokjes
150 g Vermicelle
100 g Kool, fijngesneden
150 g Doperwten
Parmezaanse kaas

Winterminestrone Aanwijzingen

  1. Doe de witte bonen in een grote kom met water en laat een nacht weken.
  2. Giet ze 's anderendaags af en spoel ze met koud water.
    Doe ze in een grote kookpot met water en breng ze aan de kook.
    Kook ze een 50 minuten en giet ze dan af.
  3. Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de venkel 5 min op middelhoog vuur.
    Voeg dan de knoflook, pancetta, wortelen, selderij en aardappelen toe.
    Stoof alles 15 min onder een deksel. Schep het mengsel af en toe om.
  4. Voeg de tomatenblokjes, de rode wijn, bouillon en laurierblad .toe.
    Breng het geheel aan de kook en zet het vuur dan zachter.
  5. Voeg de courgettes toe als het mengsel zachtjes pruttelt.
    Kook de soep nog zachtjes 15 min.
  6. Voeg de vermicelli en de bonen toe en laat nog 5 min op hè vuur.
    Voeg de kook en erwtjes toe.
  7. Schep de minestrone in diepe borden zodra deze laatste groenten gaar zijn.z
  8. Bestrooi met parmezaanse kaas en serveer meteen.
  9.  

Recept notities

 

 

Voedingsfeiten

dieet vegetarisch Vegan

Per portie

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept