Zeebaars met aardappel en tomaat
Easy
Fairly cheap

Ovenschotel van zeebaars, aardappelen en tomaatjes in de oven gegaard met witte wijn.

Share This Recipe

Category: Main course Redfish and sea bass Oven
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

300 g Vastkokende Aardappelen
250 g Kerstomaatjes
4 takjes(s) Rozemarijn
4 filet(s) Zeebaars
8 filet(s) Annsjovis
4 1/2 dl Witte Wijn
Olijfolie extra vergine
Peper en Zout

Zeebaars met aardappel en tomaat Directions

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil de aardappelen en kook ze gaar, maar wel stevig.
    Giet af en laat afkoelen.Snij ze dan in plakken van +/- 5cm. dikte.
  3. Halveer de tomaatjes en knijp de pitjes en het vocht eruit.
  4. Was de takjes rozemarijn.
  5. Druppel olijfolie in een braafslede en leg er de aardappel en tomaatjes in met bovenop rozemarijn, bestrooi met zout en peper.
    Leg er de zeebaarsfilet op, en elk 2 ansjovisfilets.
    Strooi er zwarte peper over en besprenkel met olijfolie.
  6. Zet de braadslede 6 min. in de voorverwarmde oven .
  7. Schenk de wijn erbij en zet alles nog· 6 min. terug in de oven.
  8. Serveer elke portie met wat vocht uit de braadslede.

Nutrition facts

diet

Per Serving

Be the first to post a review

Share This Recipe