Zeebaars met aardappel en tomaat
Facile
Bon marché
Ovenschotel van zeebaars, aardappelen en tomaatjes in de oven gegaard met witte wijn.
Catégorie: | Plat principal Sébaste et bar Four |
Saisons | |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
300 g Vastkokende Aardappelen |
250 g Kerstomaatjes |
4 takjes(s) Rozemarijn |
4 filet(s) Zeebaars |
8 filet(s) Annsjovis |
4 1/2 dl Witte Wijn |
Olijfolie extra vergine |
Peper en Zout |
Zeebaars met aardappel en tomaat Instructions
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schil de aardappelen en kook ze gaar, maar wel stevig.
Giet af en laat afkoelen.Snij ze dan in plakken van +/- 5cm. dikte. - Halveer de tomaatjes en knijp de pitjes en het vocht eruit.
- Was de takjes rozemarijn.
- Druppel olijfolie in een braafslede en leg er de aardappel en tomaatjes in met bovenop rozemarijn, bestrooi met zout en peper.
Leg er de zeebaarsfilet op, en elk 2 ansjovisfilets.
Strooi er zwarte peper over en besprenkel met olijfolie. - Zet de braadslede 6 min. in de voorverwarmde oven .
- Schenk de wijn erbij en zet alles nog· 6 min. terug in de oven.
- Serveer elke portie met wat vocht uit de braadslede.
Valeurs nutritives
léger
Par Portion