Kalfsblanquette
Easy
Fairly cheap

Een heerlijke kalfsblanguette met balltjes, champignons en frietjes.

 
Prep

Wait

1h 15m

Share This Recipe

Category: Main course Veal Stew
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Batches

--- De KalfsBlanquette ---

1 1/5 kg Kalfsvlees, in blokjes
400 g Varken/Kalf gehakt
33 cl Room
2 blokje(s) Kippenbouillon
Peper en zout
Paprikapoeder
2 Ajuin(en)
Cayenne peper
Boter
Peterselie

--- de rest ---

250 Witte Champignons
Slaatje
Frietjes

Kalfsblanquette Directions

  1. De blokjes vlees wat bestrooien met bloem en goed aanbakken in gebruinde boter. Kruiden met wat zout en peper. Het vlees in een grote kom doen.
  2. De 2 gesneden ajuinen aanstoven in het aanbaksel, eventueel nog wat boter toevoegen. De room, een halve koffielepel paprikapoeder en de 2 bouillonblokjes toevoegen en eventueel wat Cayennepeper. Het geheel goed doorroeren en over het vlees gieten.
  3. 75 minuten laten stoven op een zacht vuurtje.
  4. Ondertussen de balletjes maken . Het ei mengen met het paneermeel, kruiden met peper en zout. De balletjes niet te groot maken.
  5. Na 75 minuten van het vlees proeven of het voldoende gaar is. Het vlees uit de kom scheppen, de saus mixen en opnieuw opwarmen. Misschien wat maizena express toevoegen.
  6. Champignon en frietjes bakken.
  7. De blokjes vlees en de balletjes toevoegen en goed doorroeren. Bestrooien met wat peterselie.
  8.  

Recipe notes

 Je kan er eventueel nog worteltjes in doen.

 

Be the first to post a review

Share This Recipe