Kalfsblanquette(Uitgelichte Chef Isabelle D'Oosterlinck)
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
Een heerlijke kalfsblanguette met balltjes, champignons en frietjes.
Bereiding
Klaar in
1h 15m
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten Kalfsvlees Stoofpot |
Seizoenen | |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Batches
--- De KalfsBlanquette ---
1 1/5 kg Kalfsvlees, in blokjes |
400 g Varken/Kalf gehakt |
33 cl Room |
2 blokje(s) Kippenbouillon |
Peper en zout |
Paprikapoeder |
2 Ajuin(en) |
Cayenne peper |
Boter |
Peterselie |
--- de rest ---
250 Witte Champignons |
Slaatje |
Frietjes |
Kalfsblanquette Aanwijzingen
- De blokjes vlees wat bestrooien met bloem en goed aanbakken in gebruinde boter. Kruiden met wat zout en peper. Het vlees in een grote kom doen.
- De 2 gesneden ajuinen aanstoven in het aanbaksel, eventueel nog wat boter toevoegen. De room, een halve koffielepel paprikapoeder en de 2 bouillonblokjes toevoegen en eventueel wat Cayennepeper. Het geheel goed doorroeren en over het vlees gieten.
- 75 minuten laten stoven op een zacht vuurtje.
- Ondertussen de balletjes maken . Het ei mengen met het paneermeel, kruiden met peper en zout. De balletjes niet te groot maken.
- Na 75 minuten van het vlees proeven of het voldoende gaar is. Het vlees uit de kom scheppen, de saus mixen en opnieuw opwarmen. Misschien wat maizena express toevoegen.
- Champignon en frietjes bakken.
- De blokjes vlees en de balletjes toevoegen en goed doorroeren. Bestrooien met wat peterselie.
Recept notities
Je kan er eventueel nog worteltjes in doen.