Chinese eend
Easy
Cheap
Eendenborst op Chinese wijze met lente-ui, komkommer en een marinade.

Share This Recipe

Category: Snacks & Tapas Appetizer Duck Jeroen Meus
Seasons
Cuisine Type Chinese
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

1 stuk(s) Eendeborst, zonder vel
3 stuk(s) Lente-ui
1/2 stuk(s) Komkommer
Won-ton blaadjes

Marinade

2 el Ketjap
2 el Droge Sherry
1 el Bruine Suiker
2 stuk(s) Steranijs
5 cm Gember, geschild en fijngehakt
1 el Honing

Chinese eend Directions

    Doe alle ingrediënten voor de marinade in een pan en breng ze zachtjes aan de kook.
    Voeg de eendenborst toe en kook deze 6 minuutjes zachtjes aan elke kant.
    Haal de pan van het vuur dek hem af en laat de inhoud afkoelen.
    Frituur ondertussen de wonton-blaadjes
    Snij de afgekoelde eend in dunne plakjes, bewaar de marinade
    Spreid de plakjes eend uit en leg er wat lente-ui en komkommer op en rol de eend tot een stevig pakketje.
    Prik er een vorkje door, leg ze op een schotel of bordje en sprenkel er wat marinade over.

Recipe notes

 

Be the first to post a review

Share This Recipe