Chocolade taart met gepocheerde peer
Fairly difficult
Fairly cheap

Een heerlijke chocolade taart van Sofie Dumont met gepocheerde peren

Share This Recipe

Category: Bakery Pie Chocolate Pie Sofie Dumont
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingredienten

4 harde Peren (Dubelle Laurent, Jules Huyot,...)
500 g Suiker
500 cl Water
4 g Verse Gember

De taart

100 g Suiker
100 g Boter
100 g Donkere Chocolade 70% (Bv Callebaut, ...)
3 Eieren
Amandelschilfers

Anglaise saus

60 g Suiker
200 cl Melk
10 cl Room
3 eierdooiers
1/2 Vanille stokje

Chocolade taart met gepocheerde peer Directions

  1. Peren :
    • Laat suiker, water en gember opkoken tot een siroop. Deze kan je makkelijk bewaren in de koelkast, in een flesje met kurk bijvoorbeeld.
    • Schil de pere, maaar laat ze heel en laat boven aan het steeltje wat schil en het steeltje.
    • Haal het klokhuis er langs onderen uit met een 'pomme parisiennee'.
    • Zet de peren in de siroop en pocheer ze tot ze zacht zijn. (Probeer met de punt van een mes)
    • Laat de peren afkoelen, snij ze dan in het midden tot beneden·enkele keren door om een waaier te bekomen.
  2. Taart :
    • Verwarm de oven voor op 200°C.
    • Laat de chocolade samen met de suiker en boter al roerend smelten op een zacht vuurtje.
    • Giet over in een kom en mix er de volledige eieren door met een staafmixer.
    • Laat het deeg circo 1u rusten.
    • Giet het deeg in een antikleefbakvorm (een gewone bakvorm eerst beboteren en bebloemen) en bestrooi met amandelschilfers.
    • Bak ca. 20 min. op 200°C.
    • Controleer of ze goed gebakken is door er met een mes door te steken, is het mes droog dan is de taart klaar.
    • Laat eerst afkoelen en haal dan pas de taart uit de vorm door er tegen te tikken.
  3. Anglaise :
    • Laat de melk met de room en het vanillestokje even opkoken.
    • Voeg van het vuur de dooiers gemengd met de suiker toe.
    • Eenmaal de suiker bij de dooiers moet je het onmiddelijk verwerken, laat suiker nooit inwerken op dooiers.
    • Goed mengen met een klopper.
    • Zet het mengsel terug op een laag vuurtje en roer nu met een spatel tot je een lichte binding krijgt.
    • Zeef onliddelijk door en laat afkoelen.
    • Heb je nog brokjes ga er dan met een staafmixer door.
    • De anglaise blijft 3 tot vier dagen goed in·de koelkast.
  4. Dresseer op een bord een stukje lauwe taart, een peertje en anglaise.

Nutrition facts

vegetarian

Per Serving

Be the first to post a review

Share This Recipe