Chocolade taart met gepocheerde peer(Uitgelichte Chef Sofie Dumont)
Vrij moeilijk
Vrij goedkoop
Een heerlijke chocolade taart van Sofie Dumont met gepocheerde peren
Galerij
Categorie: | Bakkerij Taart Chocolade taart Sofie Dumont |
Seizoenen | |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingredienten
4 harde Peren (Dubelle Laurent, Jules Huyot,...) |
500 g Suiker |
500 cl Water |
4 g Verse Gember |
De taart
100 g Suiker |
100 g Boter |
100 g Donkere Chocolade 70% (Bv Callebaut, ...) |
3 Eieren |
Amandelschilfers |
Anglaise saus
60 g Suiker |
200 cl Melk |
10 cl Room |
3 eierdooiers |
1/2 Vanille stokje |
Chocolade taart met gepocheerde peer Aanwijzingen
- Peren :
- Laat suiker, water en gember opkoken tot een siroop. Deze kan je makkelijk bewaren in de koelkast, in een flesje met kurk bijvoorbeeld.
- Schil de pere, maaar laat ze heel en laat boven aan het steeltje wat schil en het steeltje.
- Haal het klokhuis er langs onderen uit met een 'pomme parisiennee'.
- Zet de peren in de siroop en pocheer ze tot ze zacht zijn. (Probeer met de punt van een mes)
- Laat de peren afkoelen, snij ze dan in het midden tot beneden·enkele keren door om een waaier te bekomen.
- Taart :
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Laat de chocolade samen met de suiker en boter al roerend smelten op een zacht vuurtje.
- Giet over in een kom en mix er de volledige eieren door met een staafmixer.
- Laat het deeg circo 1u rusten.
- Giet het deeg in een antikleefbakvorm (een gewone bakvorm eerst beboteren en bebloemen) en bestrooi met amandelschilfers.
- Bak ca. 20 min. op 200°C.
- Controleer of ze goed gebakken is door er met een mes door te steken, is het mes droog dan is de taart klaar.
- Laat eerst afkoelen en haal dan pas de taart uit de vorm door er tegen te tikken.
- Anglaise :
- Laat de melk met de room en het vanillestokje even opkoken.
- Voeg van het vuur de dooiers gemengd met de suiker toe.
- Eenmaal de suiker bij de dooiers moet je het onmiddelijk verwerken, laat suiker nooit inwerken op dooiers.
- Goed mengen met een klopper.
- Zet het mengsel terug op een laag vuurtje en roer nu met een spatel tot je een lichte binding krijgt.
- Zeef onliddelijk door en laat afkoelen.
- Heb je nog brokjes ga er dan met een staafmixer door.
- De anglaise blijft 3 tot vier dagen goed in·de koelkast.
- Dresseer op een bord een stukje lauwe taart, een peertje en anglaise.
Voedingsfeiten
vegetarisch
Per portie