Hamburger Vitello-tonnato
Easy
Fairly cheap

Vitello-Tonnato, de Italiaanse klassiekr van kalfsvlees en tonijnsaus is iedereen wel bekend. We maken heirvna een hamburger van kalfsgehakt met de tonijnsaus.

Share This Recipe

Category: Main course Veal Hans @ DeKookbijbel.be Lunch Ariane @ DeKookbijbel
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

4 Ciabatta broodjes
500 g Kalfsgehakt
1 handje(s) Rucola
2 el Peterselie
8 Zwarte Olijven
1 el Kappertjes
1 Ei
Paneermeel
Olijfolie
Peper en zout

De Tonijnsaus

200 g tonijn, uit blik
6 Ansjovisfilets
1 el Witte Wijn
5 el Mayonaise
Peper en zout

Hamburger Vitello-tonnato Directions

  1. Hak de olijven fijn. Meng het gehakt met ei, peterselie, olijven, peper en zout en net zoveel paneermeel. Dek ze af met vershoudfolie en laat 30 minuten opstijven in de koelkast.
  2. Maak de tonijnsaus. Laat de tonijn uitlekken. Mix ’m fijn met de ansjovis, de citroenmayonaise en de witte wijn. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Maak de hamburgers. Kruid met peper en zout. Bak de kalfsburgers aan beide kanten goudbruin in een pan met olie. 
  4. Snij de broodjes doormidden, rooster ze even in de grillpan.
  5. Beleg de onderste helft met rucola, een kalfsburger en lepel er wat van de tonijnsaus op. Werk af met kappertjes en leg er de bovenste helft van het broodje op.

Be the first to post a review

Share This Recipe