Hamburger Vitello-tonnato(Par le Chef Hans @ DeKookbijbel)
Facile
Bon marché
Vitello-Tonnato, de Italiaanse klassiekr van kalfsvlees en tonijnsaus is iedereen wel bekend. We maken heirvna een hamburger van kalfsgehakt met de tonijnsaus.
Gallery
Catégorie: | Plat principal Veau Hans @ DeKookbijbel.be Lunch Ariane @ DeKookbijbel |
Saisons | |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
4 Ciabatta broodjes |
500 g Kalfsgehakt |
1 handje(s) Rucola |
2 el Peterselie |
8 Zwarte Olijven |
1 el Kappertjes |
1 Ei |
Paneermeel |
Olijfolie |
Peper en zout |
De Tonijnsaus
200 g tonijn, uit blik |
6 Ansjovisfilets |
1 el Witte Wijn |
5 el Mayonaise |
Peper en zout |
Hamburger Vitello-tonnato Instructions
- Hak de olijven fijn. Meng het gehakt met ei, peterselie, olijven, peper en zout en net zoveel paneermeel. Dek ze af met vershoudfolie en laat 30 minuten opstijven in de koelkast.
- Maak de tonijnsaus. Laat de tonijn uitlekken. Mix ’m fijn met de ansjovis, de citroenmayonaise en de witte wijn. Breng op smaak met peper en zout.
- Maak de hamburgers. Kruid met peper en zout. Bak de kalfsburgers aan beide kanten goudbruin in een pan met olie.
- Snij de broodjes doormidden, rooster ze even in de grillpan.
- Beleg de onderste helft met rucola, een kalfsburger en lepel er wat van de tonijnsaus op. Werk af met kappertjes en leg er de bovenste helft van het broodje op.