Kalfskotelet met pickles saus
Easy
Cheap

Een typisch Belgisch gerechtje, ook wordt de saus blackwell-saus genoemd.

Share This Recipe

Category: Main course Veal Jeroen Meus
Seasons
Cuisine Type Belgian
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingredienten

4 Kalfskoteletten of spiering
1 Sjalot
1 dl Witte Wijn
2 dl Room
1 dl Blanke Fond (Kalfs- of gevogeltefond)
8 el Belgische Pickles
Aardappelen, geschild en gegaard
1 bussel(s) Waterkers

Kalfskotelet met pickles saus Directions

  1. Bak de koteletten mooi bruin in boter. Schik ze op een ovenschaal en gaar ze nog 6 minuten op 220°C in de oven.
  2. Snij de sjalot fijn en voeg die toe aan de pan waar je net de koteletten hebt in gekleurd.
  3. Als ze een beetje zijn aangestoofd blus je de saus af met de witte wijn.
  4. Laat de wij even inkoken zodat de alcohol kan verdampen.
  5. Voeg bouillon en room toe.
  6. Stoom of kook ondertussen aardappelen gaar.
  7. Voeg de pickles bij de saus en kruid de saus af met peper en zout.
  8. Laat de saus eventjes indikken.
  9. Serveer de kotelet met de saus, een beetje waterkers en gekookte aardappelen.

Be the first to post a review

Share This Recipe