Koud soepje met geitenkaas en rucola olie
Super easy
Cheap
Variant op gaspachio (Prei, aardappel, Sjalot) met geitenkaas en rucola olie.
Cook
Gallery
Category: | Soup |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingrediënten
125 g Geitenkaas 'tLeenhof |
1 Preiwit |
1 Sjalot |
1 bloemige Aardappel |
Groentenbouillon |
1 dl Halfvole melk |
1 el Boter |
Zwarte peper en grof zeezout |
--- Rucola olie ---
50 g Rucola |
4 dl Arachideolie |
1 teentje(s) Knoflook |
Peper en zout |
Koud soepje met geitenkaas en rucola olie Directions
Maak de prei schoon en snijd fijn.
Snipper de sjalot fijn.
Schil de aardappel en snijd in grove stukken.
Schil de aardappel en snijd in grove stukken.
Zet een pot op het vuur en laat de boter erin smelten.
Voeg de prei, de sjalot en de aardappel toe en bak glazig.
Voeg 1 l water en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook.
Kruid met peper en zout, en kook gedurende 20 min.
Voeg de prei, de sjalot en de aardappel toe en bak glazig.
Voeg 1 l water en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook.
Kruid met peper en zout, en kook gedurende 20 min.
Haal de soep van het vuur, voeg de koude melk en de geitenkaas toe en mix fijn.
Laat afkoelen in de ijskast.
Pel het teentje knoflook en spoel de rucola.
Mix beide fijn met de arachideolie.
Kruid de soep met peper en grof zeezout.
Werk af met enkele druppels rucolaolie en serveer koud.
Recipe notes
Nutrition facts
diet vegetarian
Per Serving
Kcal: | 221 kcal |
Carbs: | 9g |
Fat: | 17g |
Proteins: | 8g |
More Details
Website | http://www.delhaize.be |
Bron | Delhaize |