Koud soepje met geitenkaas en rucola olie
Super easy
Cheap
 Variant op gaspachio (Prei, aardappel, Sjalot) met geitenkaas en rucola olie.
 
Cook

Share This Recipe

Category: Soup
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

125 g Geitenkaas 'tLeenhof
1 Preiwit
1 Sjalot
1 bloemige Aardappel
Groentenbouillon
1 dl Halfvole melk
1 el Boter
Zwarte peper en grof zeezout

--- Rucola olie ---

50 g Rucola
4 dl Arachideolie
1 teentje(s) Knoflook
Peper en zout

Koud soepje met geitenkaas en rucola olie Directions

    Maak de prei schoon en snijd fijn.
    Snipper de sjalot fijn.
    Schil de aardappel en snijd in grove stukken. 
     
    Zet een pot op het vuur en laat de boter erin smelten.
    Voeg de prei, de sjalot en de aardappel toe en bak glazig.
    Voeg 1 l water en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook.
    Kruid met peper en zout, en kook gedurende 20 min.
     
    Haal de soep van het vuur, voeg de koude melk en de geitenkaas toe en mix fijn.
     
    Laat afkoelen in de ijskast.
     
    Pel het teentje knoflook en spoel de rucola.
    Mix beide fijn met de arachideolie.
     
    Kruid de soep met peper en grof zeezout.
     
    Werk af met enkele druppels rucolaolie en serveer koud.
     

Recipe notes

 
 

Nutrition facts

diet vegetarian

Per Serving

Kcal: 221 kcal
Carbs: 9g
Fat: 17g
Proteins: 8g

More Details

Website http://www.delhaize.be
Bron Delhaize

Be the first to post a review

Share This Recipe