Krokant peren kaasdessert(Featured Chef Sven Ornelis, Anke Buckinx)
Easy
Fairly cheap
Anke. "Limburg 4 life, zeg ik altijd. En dat geldt ook voor onze Limburgse appelen & peren. Mijn eerste fruitigeherinnering? De goddelijke appelpannenkoeken van bomrna:
Alleen al dààrvoor wilde ik zo vaak mogelijk bij m'n grootouders logeren. Ik moet dat recept dringend eens opsnorren, want ik ben ervan overtuigd dat mijn 2,5-jarige dochter Lou net zo dol op die tijdloze lekkernij zal zijn.
Maar eerlijk gezegd: mijn appel -en perenkookkunsten beperken zich tot op heden vooral tot het 'in partjes snijden' van de vrucht, Gelukkig mag ik elke ochtend op .JOE radio maken met een chef op amateuristisch topniveau.
Alles wat Sven Ornelis maakt is hemels. Van hem is dan ook ons perenreceptje! Mijn fenomenaal appelpannenkoekenrecept heb je nog tegoed! Maar waar heb ik dat nu weeral gelegd'?"
Alleen al dààrvoor wilde ik zo vaak mogelijk bij m'n grootouders logeren. Ik moet dat recept dringend eens opsnorren, want ik ben ervan overtuigd dat mijn 2,5-jarige dochter Lou net zo dol op die tijdloze lekkernij zal zijn.
Maar eerlijk gezegd: mijn appel -en perenkookkunsten beperken zich tot op heden vooral tot het 'in partjes snijden' van de vrucht, Gelukkig mag ik elke ochtend op .JOE radio maken met een chef op amateuristisch topniveau.
Alles wat Sven Ornelis maakt is hemels. Van hem is dan ook ons perenreceptje! Mijn fenomenaal appelpannenkoekenrecept heb je nog tegoed! Maar waar heb ik dat nu weeral gelegd'?"
Gallery
Category: | Desserts Fruit desserts Sven Ornelis |
Seasons | |
Cuisine Type | Belgian |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingredienten
1 rijpe Doyenne peer |
200 g Fourme D'Aumbert (of andere blauwe kaas) |
50 g okkernoten, gehakt |
Peper |
4 Speculooskoekjes, verkruimeld |
Krokant peren kaasdessert Directions
Snij de peer en de kaas in gelijke stukken, doe er de okkernoten bij, besprenkel met wat olijfolie en kruid met peper.
Vul 4 vuurvaste potjes (bv. van Le Creuset) met het mengsel.
Dek af met de speculoos en zet ca. 10 min, in een voorverwarmde oven op 170°C tot de kaas wat gesmolten is, maar je toch de verschillende ingrediënten nog kunt proeven.
Recipe notes
Elke andere blauwekaas doet het ook.
More Details
Website | |
Bron | Appelen en Peren, Hilde Vautmans - Sven Ornelis & Anke Buckinx |