Krokant peren kaasdessert(Par le Chef Sven Ornelis, Anke Buckinx)
Facile
Bon marché
Anke. "Limburg 4 life, zeg ik altijd. En dat geldt ook voor onze Limburgse appelen & peren. Mijn eerste fruitigeherinnering? De goddelijke appelpannenkoeken van bomrna:
Alleen al dààrvoor wilde ik zo vaak mogelijk bij m'n grootouders logeren. Ik moet dat recept dringend eens opsnorren, want ik ben ervan overtuigd dat mijn 2,5-jarige dochter Lou net zo dol op die tijdloze lekkernij zal zijn.
Maar eerlijk gezegd: mijn appel -en perenkookkunsten beperken zich tot op heden vooral tot het 'in partjes snijden' van de vrucht, Gelukkig mag ik elke ochtend op .JOE radio maken met een chef op amateuristisch topniveau.
Alles wat Sven Ornelis maakt is hemels. Van hem is dan ook ons perenreceptje! Mijn fenomenaal appelpannenkoekenrecept heb je nog tegoed! Maar waar heb ik dat nu weeral gelegd'?"
Alleen al dààrvoor wilde ik zo vaak mogelijk bij m'n grootouders logeren. Ik moet dat recept dringend eens opsnorren, want ik ben ervan overtuigd dat mijn 2,5-jarige dochter Lou net zo dol op die tijdloze lekkernij zal zijn.
Maar eerlijk gezegd: mijn appel -en perenkookkunsten beperken zich tot op heden vooral tot het 'in partjes snijden' van de vrucht, Gelukkig mag ik elke ochtend op .JOE radio maken met een chef op amateuristisch topniveau.
Alles wat Sven Ornelis maakt is hemels. Van hem is dan ook ons perenreceptje! Mijn fenomenaal appelpannenkoekenrecept heb je nog tegoed! Maar waar heb ik dat nu weeral gelegd'?"
Gallery
Catégorie: | Desserts Desserts aux fruits Sven Ornelis |
Saisons | |
Cuisine Type | Belge |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingredienten
1 rijpe Doyenne peer |
200 g Fourme D'Aumbert (of andere blauwe kaas) |
50 g okkernoten, gehakt |
Peper |
4 Speculooskoekjes, verkruimeld |
Krokant peren kaasdessert Instructions
Snij de peer en de kaas in gelijke stukken, doe er de okkernoten bij, besprenkel met wat olijfolie en kruid met peper.
Vul 4 vuurvaste potjes (bv. van Le Creuset) met het mengsel.
Dek af met de speculoos en zet ca. 10 min, in een voorverwarmde oven op 170°C tot de kaas wat gesmolten is, maar je toch de verschillende ingrediënten nog kunt proeven.
Notes recette
Elke andere blauwekaas doet het ook.
More Details
Website | |
Bron | Appelen en Peren, Hilde Vautmans - Sven Ornelis & Anke Buckinx |