Lamsbout met rozemarijn en look
Easy
Fairly expensive

Klassieke lamsbout met look en rozemarijn.

Share This Recipe

Category: Breakfast Main course Lamb Jeroen Meus
Seasons
Cuisine Type French
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

1 kg Lamsbout
5 teentje(s) Knoflook,in plakjes
5 takje(s) Rozemarijn
2 el Honing
2 el Graanmosterd
1 el Bloem
125 ml Rode Wijn
2 el Rode Bessenconfituur
Peper en zout
2 el Fond

Lamsbout met rozemarijn en look Directions

    Haal het been uit het vlees, of laat het doen door de slager.
     
    Doe rozemarijn, look salie, zout en zout in een vijzel en maal fijn.
    Besmeer er de binnenkant van het vlees mee en ook een beetje graanmosterd en bind het dicht
    Pikkeer de buitenkant met stukken look, rozemarijn en salie.
    Leg het vlees in een schaal en over giet rijkelijk met olijfolie.
    Braad het 50 minuten op 180°C.
     
    Haal het vlees uit de oven, bedek het met aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten zodat het vlees ontspant.
     
    Stoof een sjalot aan in een beetje vetstof
    Doe 2 el rode wijn, een el mosterd, 1 tl honing en een el rode bessenconfituur
    Voeg de 2 el fond toe (Jeroen gebruikt hier echte ingekookte fond, dit is niet te koop in de handel. Of Koop gewone fond (25dl) en kook in tot een dikke pasta)
    Roer alles goed.
    Kruid de saus af met peper en zout en laat hem eventjes inkoken
    Zeef de saus.
     
    Snij de lamsbout in plakjes en dien op met de saus.

Recipe notes

Op de BBQ geeft nog een andere smaak.

Be the first to post a review

Share This Recipe