Lamsbout met rozemarijn en look(Featured Chef Jeroen Meus)
Category: | Breakfast Main course Lamb Jeroen Meus |
Seasons | |
Cuisine Type | French |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingrediënten
1 kg Lamsbout |
5 teentje(s) Knoflook,in plakjes |
5 takje(s) Rozemarijn |
2 el Honing |
2 el Graanmosterd |
1 el Bloem |
125 ml Rode Wijn |
2 el Rode Bessenconfituur |
Peper en zout |
2 el Fond |
Lamsbout met rozemarijn en look Directions
Haal het been uit het vlees, of laat het doen door de slager.
Doe rozemarijn, look salie, zout en zout in een vijzel en maal fijn.
Besmeer er de binnenkant van het vlees mee en ook een beetje graanmosterd en bind het dicht
Pikkeer de buitenkant met stukken look, rozemarijn en salie.
Leg het vlees in een schaal en over giet rijkelijk met olijfolie.
Braad het 50 minuten op 180°C.
Haal het vlees uit de oven, bedek het met aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten zodat het vlees ontspant.
Stoof een sjalot aan in een beetje vetstof
Doe 2 el rode wijn, een el mosterd, 1 tl honing en een el rode bessenconfituur
Voeg de 2 el fond toe (Jeroen gebruikt hier echte ingekookte fond, dit is niet te koop in de handel. Of Koop gewone fond (25dl) en kook in tot een dikke pasta)
Roer alles goed.
Kruid de saus af met peper en zout en laat hem eventjes inkoken
Zeef de saus.
Snij de lamsbout in plakjes en dien op met de saus.
Recipe notes
Op de BBQ geeft nog een andere smaak.