Lamsbout met rozemarijn en look
Facile
Un peu chère

Klassieke lamsbout met look en rozemarijn.

Partager cette recette

Catégorie: Petit déjeuner Plat principal Agneau Jeroen Meus
Saisons
Cuisine Type Française
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

1 kg Lamsbout
5 teentje(s) Knoflook,in plakjes
5 takje(s) Rozemarijn
2 el Honing
2 el Graanmosterd
1 el Bloem
125 ml Rode Wijn
2 el Rode Bessenconfituur
Peper en zout
2 el Fond

Lamsbout met rozemarijn en look Instructions

    Haal het been uit het vlees, of laat het doen door de slager.
     
    Doe rozemarijn, look salie, zout en zout in een vijzel en maal fijn.
    Besmeer er de binnenkant van het vlees mee en ook een beetje graanmosterd en bind het dicht
    Pikkeer de buitenkant met stukken look, rozemarijn en salie.
    Leg het vlees in een schaal en over giet rijkelijk met olijfolie.
    Braad het 50 minuten op 180°C.
     
    Haal het vlees uit de oven, bedek het met aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten zodat het vlees ontspant.
     
    Stoof een sjalot aan in een beetje vetstof
    Doe 2 el rode wijn, een el mosterd, 1 tl honing en een el rode bessenconfituur
    Voeg de 2 el fond toe (Jeroen gebruikt hier echte ingekookte fond, dit is niet te koop in de handel. Of Koop gewone fond (25dl) en kook in tot een dikke pasta)
    Roer alles goed.
    Kruid de saus af met peper en zout en laat hem eventjes inkoken
    Zeef de saus.
     
    Snij de lamsbout in plakjes en dien op met de saus.

Notes recette

Op de BBQ geeft nog een andere smaak.

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette