Meringue met mousse van rood fruit
Easy
Cheap

Lekker fris dessert met mascarpone rood fruit en menringue.

Share This Recipe

Category: Desserts Hans @ DeKookbijbel.be Fruit desserts Julie Baekelandt
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

100 g Water
100 g Suiker
200 g Rode vruchten, uit diepvries
500 g Mascarpone
120 g bloemsuiker
1/2 Limoen, sap
Meringue
250 g Rode bessen, Blauwe bessen, Aardbei, Framboos (vers)
Artsina Cress

Meringue met mousse van rood fruit Directions

  1. Doe het water met de suiker en de rode vruchten in een steelpannetje en breng aan de kook. Voeg 20 gram bloemsuiker toe en mix de coulis glad met een staafmixer. Passeer de coulis door een zeef.
  2. Meng de mascarpone met de rest van de bloemsuiker, het sap van een halve limoen en de coulis tot een gladde massa. Doe de massa in een spuitzak en leg aan de kant.
  3. Neem grote wijnglazen en leg een laagje rode vruchten op de bodem. Verkruimel daar bovenop de meringue en spuit er een laagje van de mascarponecrème op. Herhaal tot het glas vol is. Werk af met atsina cress

Recipe notes

Serveer dit dessert met de Nespresso Rosabaya de Colombia.

Bron : Njam.tv

Nutrition facts

vegetarian

Per Serving

Be the first to post a review

Share This Recipe