Pasta met kokkels
Category: | Main course Pasta Lunch Cockles |
Seasons | |
Cuisine Type | Italian |
Ingredients
For
4
Persons
Ingrediënten
500 g Farfalle |
300 g Kokkels |
2 stuk(s) Sjalotten |
5 cl droge witte wijn |
1 teentje Knoflook |
20 cl Tomatensaus |
Zout en peper |
2 el Kervel, gehakt |
Cauenne peper, naar smaak |
1 blokje Visbouillon |
Pasta met kokkels Directions
- Kook de deegwaren al dente in gezouten kokend water met het blokje bouillon.
- Pel de sjalotten en het teentje knoflook en hak ze fijn.
- Fruit ze 5 minuten in de hete olie.
- Voeg er de (nog bevroren) kokkels, de tomatencoulis, de witte wijn, de kervel, cayennepeper, zout en peper bij.
- Roer dooreen en zet het deksel erop.
- Laat koken totdat de kokkels opengaan en gaar zijn.
- Wanneer de deegwaren al dente zijn, laat u ze grondig uitlekken en giet u ze in een voorverwarmde slakom.
- Nappeer ze met warme saus en meng alles snel.
- Dien onmiddellijk op.