Pasta met kokkels
Heel gemakkelijk
Goedkoop
 

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Pasta's Lunch Kokkels
Seizoenen
Keuken type Italiaans

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

500 g Farfalle
300 g Kokkels
2 stuk(s) Sjalotten
5 cl droge witte wijn
1 teentje Knoflook
20 cl Tomatensaus
Zout en peper
2 el Kervel, gehakt
Cauenne peper, naar smaak
1 blokje Visbouillon

Pasta met kokkels Aanwijzingen

    • Kook de deegwaren al dente in gezouten kokend water met het blokje bouillon.
    • Pel de sjalotten en het teentje knoflook en hak ze fijn.
    • Fruit ze 5 minuten in de hete olie.
    • Voeg er de (nog bevroren) kokkels, de tomatencoulis, de witte wijn, de kervel, cayennepeper, zout en peper bij.
    • Roer dooreen en zet het deksel erop.
    • Laat koken totdat de kokkels opengaan en gaar zijn.
    • Wanneer de deegwaren al dente zijn, laat u ze grondig uitlekken en giet u ze in een voorverwarmde slakom.
    • Nappeer ze met warme saus en meng alles snel.
    • Dien onmiddellijk op.

Recept notities

 

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept