Penne met gehaktballen en 3 kazen
Easy
Fairly cheap

Heerlijk comfortfood, penne met gehaktballekes en drie kazen.

Share This Recipe

Category: Main course Pasta Hans @ DeKookbijbel.be Lunch Stefanie Bex
Seasons
Tags:

Ingredients

For 5 Persons

--- De gehaktballen ---

500 g Gehakt (Varken, Kalf)
3 el Broodkruim
1 Ei
1 teentje(s) Knoflook
Peper en zout
Olijfolie

--- Pasta ---

1 Ui, fijngesnipperd
1 teentje(s) Knoflook
500 g Passata
1 handje Basilicum
400 g Penne
1 Mozzarella
100 g Kaas gemalen bvb Emmental
1 blok gemalen Parmezaan
Oregano
Peper en Zout
Olijfolie

Penne met gehaktballen en 3 kazen Directions

    Meng het gehakt met het broodkruim, het ei, de look, peper en zout.
    Rol er vervolgens balletjes van en bak deze goudbruin in een scheutje olijfolie.
     
    Zet een grote pot op het vuur en verhit hierin een scheutje olijfolie.
    Fruit er de ui en de look in aan en voeg vervolgens de passata en de basilicumblaadjes toe. Kruid met peper, zout en oregano.
     
    Kook de pasta al dente in gezouten water.
    Giet af en meng onder de saus.
     
    Schep de pasta in een ovenschotel.
    Verdeel er de gehaktballen en de mozzarella over.
    Bestrooi met de gemalen kaas en rasp er nog een laagje Parmezaanse kaas over.
     
    Plaats de schotel +/- 10 minuten in een voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

Recipe notes

Idee : Njam.tv -  Stefanie Bex

Similar Recipes

Be the first to post a review

Share This Recipe