Springrolls van heilbot
Easy
Fairly cheap
Cook

Share This Recipe

Category: Snacks & Tapas Appetizer Halibut
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

280 g Gerookte Helibot
1/2 Komkommer
1 Wortel
1 Avocado
1 Groene Appel (Granny Smith)
1/2 Sap Citroen
1 Sam Citroen
Muntblaadjes
Koriander blaadjes
1 el Gembersiroop
1 el Sesamolie
1 el Slaolie

--- Gembersiroop ---

100 g Gember
1/2 Sap Citroen
400 g Rietsuiker
3 dl Water

Springrolls van heilbot Directions

    Bereid de gembersiroop: schil de gemberwortel en rasp.
    Breng het water aan de kook.
    Voeg de geraspte gemberwortel toe en laat 25 min pruttelen op een zacht vuur met het deksel op het potje.
    Zeef het geparfumeerde water en breng opnieuw aan de kook.
    Voeg de suiker toe en laat ± 30 min op een heel zacht vuur tot de helft inkoken.
    Giet het citroensap erbij, meng en bewaar in een gesteriliseerde bokaal.
    Bewaar op een donkere koele plek. 
     
    Besprenkel de fijngesneden appel met het limoensap.

    Snijd de muntblaadjes fijn.
     
    Leg op elke snee heilbot een beetje komkommer, wortel, appel, munt, koriander en avocado en rol op.
     
    Maak de dipsaus: meng de gembersiroop met het citroensap, de slaolie en de sesamolie.
     
    De combinatie van de knapperige, frisse vulling en de zilte vis is een verrassing in de mond!

Nutrition facts

diet

Per Serving

Kcal: 301 kcal
Carbs: 12g
Fat: 22g
Proteins: 14g

More Details

Website http://www.delhaize.be
Bron

Be the first to post a review

Share This Recipe