Springrolls van heilbot
Cuis.
Gallery
Catégorie: | Amuse gueule et tapas Hors d'oeuvre Flétan |
Saisons | |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
280 g Gerookte Helibot |
1/2 Komkommer |
1 Wortel |
1 Avocado |
1 Groene Appel (Granny Smith) |
1/2 Sap Citroen |
1 Sam Citroen |
Muntblaadjes |
Koriander blaadjes |
1 el Gembersiroop |
1 el Sesamolie |
1 el Slaolie |
--- Gembersiroop ---
100 g Gember |
1/2 Sap Citroen |
400 g Rietsuiker |
3 dl Water |
Springrolls van heilbot Instructions
Bereid de gembersiroop: schil de gemberwortel en rasp.
Breng het water aan de kook.
Voeg de geraspte gemberwortel toe en laat 25 min pruttelen op een zacht vuur met het deksel op het potje.
Zeef het geparfumeerde water en breng opnieuw aan de kook.
Voeg de suiker toe en laat ± 30 min op een heel zacht vuur tot de helft inkoken.
Giet het citroensap erbij, meng en bewaar in een gesteriliseerde bokaal.
Bewaar op een donkere koele plek.
Besprenkel de fijngesneden appel met het limoensap.
Snijd de muntblaadjes fijn.
Leg op elke snee heilbot een beetje komkommer, wortel, appel, munt, koriander en avocado en rol op.
Maak de dipsaus: meng de gembersiroop met het citroensap, de slaolie en de sesamolie.
De combinatie van de knapperige, frisse vulling en de zilte vis is een verrassing in de mond!
Valeurs nutritives
léger
Par Portion
Kcal: | 301 kcal |
Glucides: | 12g |
Graisses: | 22g |
Protéines: | 14g |
More Details
Website | http://www.delhaize.be |
Bron |