Taart van courgette en tonijn(Featured Chef Jeroen Meus)
Easy
Fairly cheap
Een quiche lorraine kent iedereen, maar deze Courgette met tonijn moet er niet voor onderdoen.
Category: | Quiches Lunch Tuna Jeroen Meus Oven |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
2
Persons
Ingrediënten
250 g Tonijn |
600 g Courgette |
120 g Ricotta |
150 g Emmental, gemalen |
2 Eieren |
2 teentje(s) knoflook, geperst |
1 el Basilicum, fijngesneden |
Bladerdeeg |
1 Ei, losgeklopt |
Peper en zout |
Nootmuskaat |
Taart van courgette en tonijn Directions
- Verwarm de oven op 200°C.
- Vet een taartbodem in.
- Rasp de courgette en meng die met de tonijn, gemalen kaas, ricotta, eieren, look en basilicum.
- Breng het op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Bekleed de taartvorm met bladerdeeg.
- Schep de vulling in de vorm en strijk het oppervlak glad.
- Maak van de rest van het bladerdeeg een deksel.
- Bedek de vulling ermee en druk de randen goed aan.
- Prik met een spies gaatjes in het deksel en bestrijk het met het losgeklopt ei, evenals de randen.
- Bak de taart 50 minuten in de oven van 180 graden.