Taart van courgette en tonijn
Facile
Bon marché

Een quiche lorraine kent iedereen, maar deze Courgette met tonijn moet er niet voor onderdoen.

Partager cette recette

Catégorie: Quiches Lunch Thon Jeroen Meus Four
Saisons
Tags:

Ingrédients

Pour 2 Personnes

Ingrediënten

250 g Tonijn
600 g Courgette
120 g Ricotta
150 g Emmental, gemalen
2 Eieren
2 teentje(s) knoflook, geperst
1 el Basilicum, fijngesneden
Bladerdeeg
1 Ei, losgeklopt
Peper en zout
Nootmuskaat

Taart van courgette en tonijn Instructions

  1. Verwarm de oven op 200°C.
  2. Vet een taartbodem in.
  3. Rasp de courgette en meng die met de tonijn, gemalen kaas, ricotta, eieren, look en basilicum.
  4. Breng het op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  5. Bekleed de taartvorm met bladerdeeg.
  6. Schep de vulling in de vorm en strijk het oppervlak glad.
  7. Maak van de rest van het bladerdeeg een deksel.
  8. Bedek de vulling ermee en druk de randen goed aan.
  9. Prik met een spies gaatjes in het deksel en bestrijk het met het losgeklopt ei, evenals de randen.
  10. Bak de taart 50 minuten in de oven van 180 graden.

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette