Vanille kipferl
Fairly difficult
Fairly cheap

Heerlijke koekjes met amandelmeel, vanillesuiker & boter.

Prep

Cook

Wait

1h

Share This Recipe

Category: Bakery Cookies
Seasons
Tags:

Ingredients

For 1 Batches

Ingrediënten

300 g Bloem
120 g Amandelmeel
3 zakje(s) Vanille Suiker
3 Eierdooiers
150 g Witte bastardsuiker
140 g Boter (Roomboter)
140 g Margerine
Poedersuiker, om in te wentelen

Vanille kipferl Directions

    Een deegje kneden en rolletjes maken van ongeveer 3 cm doorsnede.(Bloem, amandelmeel, vanillesuiker, ei, suiker, boter en margarine)
     
    In krimpfolie verpakken en een uurtje in de koelkast laten rusten
     
    In plakjes van 1 cm snijden en van ieder plakje een maantje rollen.
     
    Baktijd ongeveer 11 a 12 minuten op 180 graden.
     
    Na het bakken de koekjes van de bakplaat halen en iets af laten koelen.
     
    Poedersuiker in een kom doen en de lauwe koekjes erdoor wentelen.
     
    Op een plaat voor een open raam een uurtje laten staan(koud)

Recipe notes

Goed afgesloten bewaren.
 

Nutrition facts

diet vegetarian

Per Serving

Be the first to post a review

Share This Recipe