Baklava met noten
Wait
1h
Gallery
Category: | Bakery Pastry |
Seasons | |
Cuisine Type | Turkish |
Tags: |
Ingredients
For
10
Persons
Ingrediënten
20 vel(len) Filodeeg |
250 g Boter |
300 g Walnoten |
200 g Amandelen, gepeld |
2 tl Kaneelpoeder |
3 el Oranjebloesemwater |
150 f fijne Suiker |
50 g Vloeibare honing |
1 dl Water |
Baklava met noten Directions
Hak de walnoten en de amandelen in de keukenrobot, maar let erop dat het geen poeder wordt.
Laat 100 g boter smelten en meng met de gehakte noten, de suiker, de kaneel en 2 el oranjebloesemwater.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Laat de rest van de boter smelten.
Vet er een rechthoekige vorm mee in en bedek met 1 vel filodeeg.
Vet er een rechthoekige vorm mee in en bedek met 1 vel filodeeg.
Beboter het deeg en leg eropnieuw een vel filodeeg op.
Herhaal nog 8 keer.
Verdeel de notenvulling erover en druk goed aan.
Bedek met de resterende 10 vellen filodeeg, ook telkens weer bestreken met gesmolten boter.
Verdeel de notenvulling erover en druk goed aan.
Bedek met de resterende 10 vellen filodeeg, ook telkens weer bestreken met gesmolten boter.
Maak met behulp van een groot mes ruitachtige inkervingen in de baklava.
Bak in de oven gedurende 40 min, tot hij mooi goudbruin is.
Haal uit de oven.
Zet een pannetje op het vuur met de honing, het water en de resterende eetlepel oranjebloesemwater.
Breng aan de kook.
Breng aan de kook.
Giet de siroop gelijkmatig over de baklava en laat 1 nacht rusten.
Nutrition facts
Per Serving
Kcal: | 365 kcal |
Carbs: | 26g |
Fat: | 26g |
Proteins: | 7g |