Baklava met noten
Facile
Bon marché

Zoet Turks gebakje.

Prêt en

1h

Partager cette recette

Catégorie: Boulangerie Pâtisseries
Saisons
Cuisine Type Turk
Tags:

Ingrédients

Pour 10 Personnes

Ingrediënten

20 vel(len) Filodeeg
250 g Boter
300 g Walnoten
200 g Amandelen, gepeld
2 tl Kaneelpoeder
3 el Oranjebloesemwater
150 f fijne Suiker
50 g Vloeibare honing
1 dl Water

Baklava met noten Instructions

    Hak de walnoten en de amandelen in de keukenrobot, maar let erop dat het geen poeder wordt.
    Laat 100 g boter smelten en meng met de gehakte noten, de suiker, de kaneel en 2 el oranjebloesemwater.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

    Laat de rest van de boter smelten.
    Vet er een rechthoekige vorm mee in en bedek met 1 vel filodeeg.
    Beboter het deeg en leg eropnieuw een vel filodeeg op.
    Herhaal nog 8 keer.
    Verdeel de notenvulling erover en druk goed aan.
    Bedek met de resterende 10 vellen filodeeg, ook telkens weer bestreken met gesmolten boter.

    Maak met behulp van een groot mes ruitachtige inkervingen in de baklava.
    Bak in de oven gedurende 40 min, tot hij mooi goudbruin is.
    Haal uit de oven.
     
    Zet een pannetje op het vuur met de honing, het water en de resterende eetlepel oranjebloesemwater.
    Breng aan de kook.
    Giet de siroop gelijkmatig over de baklava en laat 1 nacht rusten.

Valeurs nutritives

Par Portion

Kcal: 365 kcal
Glucides: 26g
Graisses: 26g
Protéines: 7g

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette