Chocolade Salami(Featured Chef Wim Ballieu)
Super easy
Fairly cheap
Heerlijk chocolade salami met Petit-Beurre koekjes en Belgische chocolade.
Prep
Category: | Bakery Chocolate cake Wim Ballieu |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
8
Persons
Ingrediënten
75 g Boter |
100 g Chocolade, puur |
75 g Poedersuiker |
1 Ei |
1 pak Petit-beurre koekjes |
Chocolade Salami Directions
- Breek de koekjes in stukjes en roer ze door het chocolademengsel. Leg een stuk plasticfolie op het werkblad.Lepel de helft van het mengsel in het midden van de folie.Vouw één kant van de folie over het chocolade-koekjesmengsel en rol verder op.Let wel op dat er geen folie in het midden van de salami terechtkomt.Draai de uiteinden van de folie aan zodat er spanning op de salami komt.
Laat de boter en de chocolade op een zacht vuurtje smelten tot lauwwarm.
Meng er de poedersuiker en het ei bij.
Maak met het resterende mengsel een tweede salami.
Laat de chocolade salami's opstijven in de koelkast, verwijder nadien de folie en rol de salami's naar wens in poedersuiker of in gehakte pistachenootjes
More Details
Website | |
Bron | Wim Ballieu |