Chocolade Salami(Uitgelichte Chef Wim Ballieu)
Heel gemakkelijk
Vrij goedkoop
Heerlijk chocolade salami met Petit-Beurre koekjes en Belgische chocolade.
Bereiding
Categorie: | Bakkerij Chocolade Cake Wim Ballieu |
Seizoenen | |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
8
Personen
Ingrediënten
75 g Boter |
100 g Chocolade, puur |
75 g Poedersuiker |
1 Ei |
1 pak Petit-beurre koekjes |
Chocolade Salami Aanwijzingen
- Breek de koekjes in stukjes en roer ze door het chocolademengsel. Leg een stuk plasticfolie op het werkblad.Lepel de helft van het mengsel in het midden van de folie.Vouw één kant van de folie over het chocolade-koekjesmengsel en rol verder op.Let wel op dat er geen folie in het midden van de salami terechtkomt.Draai de uiteinden van de folie aan zodat er spanning op de salami komt.
Laat de boter en de chocolade op een zacht vuurtje smelten tot lauwwarm.
Meng er de poedersuiker en het ei bij.
Maak met het resterende mengsel een tweede salami.
Laat de chocolade salami's opstijven in de koelkast, verwijder nadien de folie en rol de salami's naar wens in poedersuiker of in gehakte pistachenootjes
Meer details
Website | |
Bron | Wim Ballieu |