Chocolade Salami
Heel gemakkelijk
Vrij goedkoop

Heerlijk chocolade salami met Petit-Beurre koekjes en Belgische chocolade.

Bereiding

Deel dit recept

Categorie: Bakkerij Chocolade Cake Wim Ballieu
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 8 Personen

Ingrediënten

75 g Boter
100 g Chocolade, puur
75 g Poedersuiker
1 Ei
1 pak Petit-beurre koekjes

Chocolade Salami Aanwijzingen

    Laat de boter en de chocolade op een zacht vuurtje smelten tot lauwwarm.
    Meng er de poedersuiker en het ei bij.
  1.  
  2. Breek de koekjes in stukjes en roer ze door het chocolademengsel. Leg een stuk plasticfolie op het werkblad.Lepel  de helft van het mengsel in het midden van de folie.Vouw één kant van de folie over het chocolade-koekjesmengsel en rol verder op.Let wel op dat er geen folie in het midden van de salami terechtkomt.Draai de uiteinden van de folie aan zodat er spanning op de salami komt.
  3. Maak met het resterende mengsel een tweede salami.

    Laat de chocolade salami's opstijven in de koelkast, verwijder nadien de folie en rol de salami's naar wens in poedersuiker of in gehakte pistachenootjes

Meer details

Website
Bron Wim Ballieu

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept