Gegratineerde prei met tagliatelle(Featured Chef Hans @ DeKookBijbel)
Prep
Cook
Gallery
Category: | Main course Pork Oven Ariane @ DeKookbijbel |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingrediënten
8 Preiwitten |
300 g Tagliatelle |
400 g Ham |
100 g Nazareth kaas, classic |
20 g Paneermeel |
25 g Boter |
Olijfolie |
50 g Bloem |
50 g Boter |
1 L Melk |
Peper en Zout |
Nootmuskaat |
Gegratineerde prei met tagliatelle Directions
De prei schoonmaken, wassen en in fijne rondjes snijden.
Ongeveer 10 minuten in een nootje boter gaarstoven en kruiden met peper en zout.
Intussen de deegwaren beetgaar koken in kokend gezouten water met olie.
Afgieten en met de prei mengen.
Afgieten en met de prei mengen.
Voor de saus 50 g boter smelten, de bloem erdoor mengen en tot een gladde roux roeren.
De melk er al roerend bijgieten en laten indikken.
Kruiden met peper, zout en muskaatnoot.
Kruiden met peper, zout en muskaatnoot.
De tagliatelle met prei in een ovenschotel doen en de in reepjes gesneden ham erop schikken.
Overgieten met de saus en bestrooien met geraspte kaas en paneermeel.
Er een paar vlokjes boter op leggen en goudbruin laten gratineren in een op 180°C voorverhitte oven of onder de gril.
Recipe notes
More Details
Website | http://www.lekkervanbijons.be |
Bron | Lekker van bij ons |