Gnocchi di patate
Easy
Cheap
Gnocchi di patate zijn een soort ovale balletjes, gemaakt van aardappel en tarwemeel. Het is een typisch Italiaans gerecht. De aardappelen worden gekookt en gepureerd, en daarna met het meel en wat zout gekneed en dan gekookt in kleine balletjes. De gnocchi zijn klaar als ze komen bovendrijven. Ze worden vaak geserveerd met een saus van tomaten of van zachte kaas.
Gallery
Category: | Vegetarian Lunch |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingredienten
1 kg kruimige Aardappelen |
2 Eierdooiers |
125 g Bloem |
Zout en Peper |
Gnocchi di patate Directions
- Stoom de aardappels gaar in hun schil.
Laat de aardappels iets afkoelen.
Schil ze en puree ze met een stamper. - Voeg de eierdooiers toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Voeg de bloem geleidelijk toe en kneed het mengsel op een met bloem bestoven weekblad tot een soepel deeg.
Verdeel het in 6 porties. - Werk opnieuw op een met bloem bestoven werkblad en vorm van elke bol deeg een dikke rol.
- Snijd de rol in plakjes van 1.5cm.
- Druk deze plakjes in met een vork, zodat ze de gekende ribbels krijgen en de saus beter kunnen opnemen.
Nutrition facts
vegetarian
Per Serving