Gnocchi di patate
Facile
Très bon marché

Gnocchi di patate zijn een soort ovale balletjes, gemaakt van aardappel en tarwemeel. Het is een typisch Italiaans gerecht. De aardappelen worden gekookt en gepureerd, en daarna met het meel en wat zout gekneed en dan gekookt in kleine balletjes. De gnocchi zijn klaar als ze komen bovendrijven. Ze worden vaak geserveerd met een saus van tomaten of van zachte kaas.

Partager cette recette

Catégorie: Végétarien Lunch
Saisons
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingredienten

1 kg kruimige Aardappelen
2 Eierdooiers
125 g Bloem
Zout en Peper

Gnocchi di patate Instructions

  1. Stoom de aardappels gaar in hun schil.
    Laat de aardappels iets afkoelen.
    Schil ze en puree ze met een stamper.
  2. Voeg de eierdooiers toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.
  3. Voeg de bloem geleidelijk toe en kneed het mengsel op een met bloem bestoven weekblad tot een soepel deeg.
    Verdeel het in 6 porties.
  4. Werk opnieuw op een met bloem bestoven werkblad en vorm van elke bol deeg een dikke rol.
  5. Snijd de rol in plakjes van 1.5cm.
  6. Druk deze plakjes in met een vork, zodat ze de gekende ribbels krijgen en de saus beter kunnen opnemen.

Valeurs nutritives

végétarien

Par Portion

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette