Groentenovenschotel met balletjes(Featured Chef Hans @ DeKookbijbel)
Gallery
Category: | Main course Vegetarian Veal Pork Hans @ DeKookbijbel.be Oven Ariane @ DeKookbijbel |
Seasons | July June May |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingrediënten
400 g Gehakt |
500 g Aardappelen (nieuwe, in schijfjes) |
1 Broccoli |
4 Wortelen |
1 Riode Ui |
Mozzarellabbolletjes |
250 g Kerstomaatjes, gehalveerd |
3 Eieren |
150 g Emmental, geraspt |
20 cl Room |
Paneermeel |
2 el Peterselie |
Peper en Zout |
Nootmuskaat |
Groentenovenschotel met balletjes Directions
Kook alle groenten en de aardappelen beetgaar.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng het gehakt met 1 ei, het paneermeel, de peterselie en de citroenschil.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Rol er balletjes van en bak ze goudbruin in boter.
Doe de balletjes, aardappelen en groenten samen in een beboterde ovenschaal.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Rol er balletjes van en bak ze goudbruin in boter.
Doe de balletjes, aardappelen en groenten samen in een beboterde ovenschaal.
Klop 2 eieren los met de room, peper, zout en nootmuskaat.
Giet over de groenten en bestrooi met de kaas.
Zet 30 minuten in de oven.
Garneer met een plukje groen.
Giet over de groenten en bestrooi met de kaas.
Zet 30 minuten in de oven.
Garneer met een plukje groen.
Recipe notes
Idee : LibelleLekker
Als je de balletjes vervangt door een plantaardig alternatief, is het direct een vegetarisch gerecht
Nutrition facts
vegetarian
Per Serving