Groentenovenschotel met balletjes(Par le Chef Hans @ DeKookbijbel)
Gallery
Catégorie: | Plat principal Végétarien Veau Porc Hans @ DeKookbijbel.be Four Ariane @ DeKookbijbel |
Saisons | Juillet Juin Mai |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
400 g Gehakt |
500 g Aardappelen (nieuwe, in schijfjes) |
1 Broccoli |
4 Wortelen |
1 Riode Ui |
Mozzarellabbolletjes |
250 g Kerstomaatjes, gehalveerd |
3 Eieren |
150 g Emmental, geraspt |
20 cl Room |
Paneermeel |
2 el Peterselie |
Peper en Zout |
Nootmuskaat |
Groentenovenschotel met balletjes Instructions
Kook alle groenten en de aardappelen beetgaar.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng het gehakt met 1 ei, het paneermeel, de peterselie en de citroenschil.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Rol er balletjes van en bak ze goudbruin in boter.
Doe de balletjes, aardappelen en groenten samen in een beboterde ovenschaal.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Rol er balletjes van en bak ze goudbruin in boter.
Doe de balletjes, aardappelen en groenten samen in een beboterde ovenschaal.
Klop 2 eieren los met de room, peper, zout en nootmuskaat.
Giet over de groenten en bestrooi met de kaas.
Zet 30 minuten in de oven.
Garneer met een plukje groen.
Giet over de groenten en bestrooi met de kaas.
Zet 30 minuten in de oven.
Garneer met een plukje groen.
Notes recette
Idee : LibelleLekker
Als je de balletjes vervangt door een plantaardig alternatief, is het direct een vegetarisch gerecht
Valeurs nutritives
végétarien
Par Portion