Konijn met geuze en breidelspekjes(Featured Chef Jeroen Meus)
Category: | Main course Rabbit Jeroen Meus |
Seasons | |
Cuisine Type | Belgian |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingrediënten
2 Konijnenruggen |
300 g Breydel Spek |
2 el Bloem |
4 Sjalotten |
2 teentje(s) Knoflook |
Boter |
1 flesje(s) Geuze |
1 1/2 dl Rundsfond |
2 takje(s) Tijm |
1 blaadje(s) Laurier |
Peper en zout |
Konijn met geuze en breidelspekjes Directions
- Hak de sjalot en look fijn en laat ze gedurende 5 minuten zachtjes stoven in wat boter.
Snijd het breidelspek in blokjes en bak het mee met de uien en de look.
Kruid de konijnenruggen.
Draai elk stuk vlees in de bloem.
Bak de konijnenruggen in een aparte pan aan in boter tot ze langs alle kanten een zacht bruin kleurtje gekregen hebben.
Leg de ruggen, op de gestoofde sjalot en spekjes in de pot.
Overgiet het vlees met de geuze en doe er de suiker bij.
Laat de geuze een beetje verdampen zodat de alcohol verdwijnt.
Voeg de rundsfond toe.
Voeg de tijm en de laurier toe en breng op een zacht vuurtje aan de kook.
Leg op het geheel de boterham met mosterd.
Het konijn mag nu gedurende 1 uur garen op een zacht vuurtje, met het deksel op de pot.
Recipe notes
Lekker mer kroketjes.