Konijn met geuze en breidelspekjes
Plutôt difficile
Bon marché

Lonijn met Geuze en spek, vlaamser kan het niet.

Partager cette recette

Catégorie: Plat principal Lapin Jeroen Meus
Saisons
Cuisine Type Belge
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

2 Konijnenruggen
300 g Breydel Spek
2 el Bloem
4 Sjalotten
2 teentje(s) Knoflook
Boter
1 flesje(s) Geuze
1 1/2 dl Rundsfond
2 takje(s) Tijm
1 blaadje(s) Laurier
Peper en zout

Konijn met geuze en breidelspekjes Instructions

  1. Hak de sjalot en look fijn en laat ze gedurende 5 minuten zachtjes stoven in wat boter.
  2. Snijd het breidelspek in blokjes en bak het mee met de uien en de look.
    Kruid de konijnenruggen.
    Draai elk stuk vlees in de bloem.
     
    Bak de konijnenruggen in een aparte pan aan in boter tot ze langs alle kanten een zacht bruin kleurtje gekregen hebben.
    Leg de ruggen, op de gestoofde sjalot en spekjes in de pot.
    Overgiet het vlees met de geuze en doe er de suiker bij.
    Laat de geuze een beetje verdampen zodat de alcohol verdwijnt.
    Voeg de rundsfond toe.
    Voeg de tijm en de laurier toe en breng op een zacht vuurtje aan de kook.
    Leg op het geheel de boterham met mosterd.
     
    Het konijn mag nu gedurende 1 uur garen op een zacht vuurtje, met het deksel op de pot.

Notes recette

Lekker mer kroketjes.

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette