Kreeft met verse kruidenboter(Featured Chef Jeroen Meus)
Category: | Main course Lobster Jeroen Meus |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingrediënten
4 Kreeften (400 à 500g) |
De boter
100 g malse Boter |
1/2 el Citroen sap |
2 el Platte Peterselie |
1 el Kervel |
1 el Bieslook |
1 teentje Knoflook, geperst |
1 Rode Ui, gesnipperd |
1/2 el Steelkappers, gehakt |
Kreeft met verse kruidenboter Directions
- Meng de malse boter met alle ingrediënten en kruid af met peper en zout.
- Rol er een worstje van en laat de boter terug hard worden in de koelkast.
- Stoom of kook de kreeft 8-10 minuten op 95°C (2 minuten per 100 g).
- Snij de kreeft in twee en haal er het maagje en het darmkanaal uit.
- Bedek de kreeft met enkele schijfjes kruidenboter en zet even onder de grill.
- Serveer met een lekkere salade.