Stervrucht in geurige suikersiroop belimbing
Easy
Fairly cheap

Een recept van het eiland Kalimantan.

Share This Recipe

Category: Desserts Fruit desserts
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

5 Belimbin (Stervrucht)
Zout
1/2 L Water
150 g Kristalsuiker
1 Kaneelstokje
1 Foelie, zaadmantel van de nootmuskaat
1 Kardemompeul
geschaafd ijs

Stervrucht in geurige suikersiroop belimbing Directions

  1. Was de stervruchten, snijd ze in circa 1cm dikke stervormige plakjes en wrijf ze goed in met wat zout.
  2. Breng het water met de suiker aan de kook en laat het op een laag vuur koken tot de suiker is opgelost. doe het kaneelstokje, de foelie en kardemom erbij en laat alles circa 10 minuten op een laag vuur koken.
  3. Doe de plakjes stervrucht in de siroop, laat nog circa 5 miuten koken en afkoelen.
  4. Serveer met geschaafd ijs.

Nutrition facts

diet vegetarian

Per Serving

Be the first to post a review

Share This Recipe