Stervrucht in geurige suikersiroop belimbing
Facile
Bon marché

Een recept van het eiland Kalimantan.

Partager cette recette

Catégorie: Desserts Desserts aux fruits
Saisons
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

5 Belimbin (Stervrucht)
Zout
1/2 L Water
150 g Kristalsuiker
1 Kaneelstokje
1 Foelie, zaadmantel van de nootmuskaat
1 Kardemompeul
geschaafd ijs

Stervrucht in geurige suikersiroop belimbing Instructions

  1. Was de stervruchten, snijd ze in circa 1cm dikke stervormige plakjes en wrijf ze goed in met wat zout.
  2. Breng het water met de suiker aan de kook en laat het op een laag vuur koken tot de suiker is opgelost. doe het kaneelstokje, de foelie en kardemom erbij en laat alles circa 10 minuten op een laag vuur koken.
  3. Doe de plakjes stervrucht in de siroop, laat nog circa 5 miuten koken en afkoelen.
  4. Serveer met geschaafd ijs.

Valeurs nutritives

léger végétarien

Par Portion

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette