Witloofsla van geitenkaas en spek(Featured Chef Jeroen Meus)
Category: | Salads Lunch Jeroen Meus |
Seasons | |
Cuisine Type | Belgian |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Salade
2 stronk(en) Witloof |
1 bussel Waterkers |
100 g Geitenkaas, in blokjes |
100 g Breydelspek |
Peper en zout |
Dressing
1 el Honing |
1 el Rode Wijnazijn |
1 dl Olijfolie |
Witloofsla van geitenkaas en spek Directions
Halveer de gespoelde witlofstronken en snijd het harde deel eruit.
Snijd de witlofhelften in de lengterichting in reepjes.
Was en pluk de waterkers en meng ze met de witloofreepjes.
Snij het spek in blokjes en bak het krokant in de pan.
Meng de honing met de azijn.
Voeg al roerend de olijfolie toe en kruid de vinaigrette af met peper en zout.
Meng de salade met de vinaigrette en schik het in het midden van het bord.
Strooi er de warme spekblokjes over.
Snijd de geitenkaas in blokjes en garneer daarmee de salade.
Recipe notes
Bron : VTM