Aspergeoep à la Flamande
Easy
Fairly cheap

Aspergesoep van lekkere Belgische asperges en grijze garnalen, oh wat een heerlijke soep.

Cook

Share This Recipe

Category: Soup Grey North Sea shrimps
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

200 g Gepelde Grijze garnalen
1 bot(ten) Witte Asperges
1 Aardappel
2 Sjalotten
4 Eieren
1 1/2 L Water
Gevogelte bouillon pasta of blokje
2 el Peterselie, fijngehakt
1 klontje(s) Boter
2 el olijfolie
Peper en zout

Aspergeoep à la Flamande Directions

    Schil de asperges en snijd de harde uiteinden eraf.
    Gooi de schillen en de uiteinden niet weg. 
     
    Snijd de asperges in stukken van ± 2 cm en blancheer ze kort in 1,5 l water.
    Giet het kookvocht niet weg.
     
    Schil de sjalotten, snijd ze fijn en fruit ze in de olijfolie.
    Voeg de aspergeschillen, de harde uiteinden en het kookvocht toe.
     
    Schil de aardappel, snijd in stukjes en voeg ze samen met de 2 bouillonblokjes aan de soep toe.
     
    Laat 25 min koken en mix in de blender met een klontje boter, peper en zout.
    Zeef de soep en kruid bij.
     
    Kook de eitjes halfzacht gedurende 5 min en pel ze.
     
    Giet de soep in borden en garneer met de stukjes geblancheerde asperge, garnalen en fijngehakte peterselie.
    Snijd net voor het opdienen een inkeping in het eitje, zodat de dooier mooi uitloopt.
    Wedden dat je ah’s en oh’s zal horen aan tafel?

Recipe notes

Bron : Delhaize.be

Nutrition facts

diet

Per Serving

Kcal: 198 kcal
Carbs: 11g
Fat: 13g
Proteins: 10g

More Details

Website http://www.delhaize.be
Bron

Be the first to post a review

Share This Recipe