Aspergeoep à la Flamande
Gemakkelijk
Vrij goedkoop

Aspergesoep van lekkere Belgische asperges en grijze garnalen, oh wat een heerlijke soep.

Kook

Deel dit recept

Categorie: Soep Grijze Noordzeegarnalen
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

200 g Gepelde Grijze garnalen
1 bot(ten) Witte Asperges
1 Aardappel
2 Sjalotten
4 Eieren
1 1/2 L Water
Gevogelte bouillon pasta of blokje
2 el Peterselie, fijngehakt
1 klontje(s) Boter
2 el olijfolie
Peper en zout

Aspergeoep à la Flamande Aanwijzingen

    Schil de asperges en snijd de harde uiteinden eraf.
    Gooi de schillen en de uiteinden niet weg. 
     
    Snijd de asperges in stukken van ± 2 cm en blancheer ze kort in 1,5 l water.
    Giet het kookvocht niet weg.
     
    Schil de sjalotten, snijd ze fijn en fruit ze in de olijfolie.
    Voeg de aspergeschillen, de harde uiteinden en het kookvocht toe.
     
    Schil de aardappel, snijd in stukjes en voeg ze samen met de 2 bouillonblokjes aan de soep toe.
     
    Laat 25 min koken en mix in de blender met een klontje boter, peper en zout.
    Zeef de soep en kruid bij.
     
    Kook de eitjes halfzacht gedurende 5 min en pel ze.
     
    Giet de soep in borden en garneer met de stukjes geblancheerde asperge, garnalen en fijngehakte peterselie.
    Snijd net voor het opdienen een inkeping in het eitje, zodat de dooier mooi uitloopt.
    Wedden dat je ah’s en oh’s zal horen aan tafel?

Recept notities

Bron : Delhaize.be

Voedingsfeiten

dieet

Per portie

KCal: 198 kcal
Koolhydraten: 11g
Vet: 13g
Proteïnen: 10g

Meer details

Website http://www.delhaize.be
Bron

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept