Griekse hamburgers en yoghurt-komkommer saus
Easy
Fairly cheap
Heerlijke shoarma broodjes met gemengde hamburger en hierbij een lekker yoghurt-komkommersausje.
Gallery
Category: | Lamb Beef Lunch BBQ |
Seasons | |
Cuisine Type | Greek |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Hamburgers
350 g Lamsgehak |
350 g Rundsgehakt |
1 stuk Ui, fijngesnipperd |
1 tl Oregano |
Peper en zout |
4 grote Shoarma broodjes |
1 stuk Ijsbergsla, in reepjes |
1 stuk Tomaat, in stukjes |
2 stuk(s) Lente-ui, fijngesneden |
Yoghurt-komkommersaus
1 1/5 dl Yoghurt |
4 el Komkommer, fijngehakt |
1/4 tl Dille |
1/4 tl Munt |
Griekse hamburgers en yoghurt-komkommer saus Directions
- Meng alle ingrediënten Zet de marinade minstens 1 uur in de ijskast om de smaak beter te laten uitkomen.
- Meng het runds- en lamsvlees, de gesnipperde ui, oregano, zout en peper en maak er vier hamburgers van.
- Leg deze op de grillrooster en.
- Grill ze tot ze gaar zijn.
- Net voordat het vlees klaar is leg je de broodjes er effe bij tot ze warm zijn.
- Verdeel de groenten over de broodjes en leg er een hamburger in. Schep er wat van de yoghurtsaus over.