Linguine alla marinara
Fairly difficult
Fairly expensive

Linguini met zeevruchten, nog een Italiaanse klassieker.

 

Share This Recipe

Category: Pasta Squid Hans @ DeKookbijbel.be Lunch Scampi Mussels
Seasons
Cuisine Type Italian
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediëten

2 el Olijfolie
1 Ui, gesnipperd
4 teentje(s) Knoflook, fijngehakt
125 ml Witte Wijn
400 g Tomatenblokjes
1/2 tl Chili olie
Zout en versgemalen peper
500 g Zeevruchten (Inktvis, Mosselen, Scampi)
50 g Peterselie, fijngehakt
50 g Basilicum, fijngehakt
400 g Linguini

Linguine alla marinara Directions

  1. Verhit de pan en bak de ui me olie op een middelhoog vuur goudbruin.
    Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. mee.
  2. Doe de witte wijn erbij en laat tot de helft inkoken
  3. Voeg de tomatenblokjes en chiliolie toe.
    Breng op smaak met peper en zout en kook 20 min. zachtjes.
  4. Voeg de zeevrachten toe en kook alles nog 5 min. zachtjes.
  5. Voeg dan de peterselie en basilicum toe.
  6. Kook de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking.
  7. Verdeel pasta over 4 borden en schep er saus over.
  8.  

Recipe notes

 

 

Be the first to post a review

Share This Recipe