Linguine alla marinara(Uitgelichte Chef Hans @ Dekookbijbel)
Galerij
Categorie: | Pasta's Inktvis Hans @ DeKookbijbel.be Lunch Scampi Mosselen |
Seizoenen | |
Keuken type | Italiaans |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingrediëten
2 el Olijfolie |
1 Ui, gesnipperd |
4 teentje(s) Knoflook, fijngehakt |
125 ml Witte Wijn |
400 g Tomatenblokjes |
1/2 tl Chili olie |
Zout en versgemalen peper |
500 g Zeevruchten (Inktvis, Mosselen, Scampi) |
50 g Peterselie, fijngehakt |
50 g Basilicum, fijngehakt |
400 g Linguini |
Linguine alla marinara Aanwijzingen
- Verhit de pan en bak de ui me olie op een middelhoog vuur goudbruin.
Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. mee. - Doe de witte wijn erbij en laat tot de helft inkoken
- Voeg de tomatenblokjes en chiliolie toe.
Breng op smaak met peper en zout en kook 20 min. zachtjes. - Voeg de zeevrachten toe en kook alles nog 5 min. zachtjes.
- Voeg dan de peterselie en basilicum toe.
- Kook de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking.
- Verdeel pasta over 4 borden en schep er saus over.
Recept notities