Enchiladas met kip
Easy
Fairly cheap

Enchildas van kip naar een recept van Dominique Persoone

 

Share This Recipe

Category: Main course Chicken Hans @ DeKookbijbel.be Oven
Seasons
Cuisine Type Tex Mex
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

4 kipfilets
100 g Smeerkaas (Maredsous)
100 g Room
4 Tortillavellen
100 g Kaas, gemalen
blaadjes Koriander
Zout en peper

Tomatensaus

6 cm Gember
6 teentje(s) Knoflook
1 tl Gerookt paprikapoeder (Senteurs Du Soleil)
enkel druppels Tabasco Habanero
100 g Smeerkaas (Maredsous)
400 g Tomatenpassata
4 el Ketchup

Enchiladas met kip Directions

  1. Snijd de kipfilets schuin in in twee richtingen tot 3/4de diep (totdat er een ruitjespatroon ontstaat maar zorg dat de onderkant intact blijft). Bak kort aan in een scheutje olie. Kruid met peper en zout.
  2. Doe alle ingrediënten voor de tomatensaus in de blender en mix glad. Warm de saus daarna op in een steelpannetje op het vuur.
  3. Mix de smeerkaas met de room in de blender.
  4. Neem een tortillavel en smeer er een laagje van de tomatensaus op. Leg er een kipfilet bovenop en lepel er nog wat tomatensaus over. Leg de tortilla in een vuurvaste schaal en herhaal met het tweede tortillavel.
  5. Besmeer de bovenkant van de tortilla’s met het smeerkaassausje en strooi er nog een laag gemalen kaas over. Gratineer in de oven tot de kaas goudbruin is.
  6. Haal de enchiladas uit de oven en werk ze af met enkele blaadjes koriander.

Recipe notes

We gebruikten smeerkaas Maredsous, dit kan natuurlijk een andere zijn.

Tabasco habanero klan vervangen worden door gewone Tabasco of andere habanero saus.

Je kan er een lsaatje van mexicaanse groentjes bij geven en eventueel wat rijst.

Naar een idee van Dominique Persoone - Njam.TV

Be the first to post a review

Share This Recipe